Activiteiten selecteren

 
Kies afdeling
 
Alle afdelingen
 
Anderlecht
Brussel-Centrum
Etterbeek
Ganshoren
Jette
Koekelberg
Laken
Neder-Over-Heembeek
Podium & Muziek
Schaarbeek-Evere-Sint-Joost
Sint-Agatha-Berchem
Sint-Jans-Molenbeek
Willemsfonds Algemeen Bestuur
Woluwe
Zuidoost-Brussel
Zuidwest-Brussel
 
Kies tijdstip
 
Toekomstig
Voorbij (archief)

 

Open Monumentendag in Brussel


Datum: 17-09-2017 om 13:00 uur
 
Prijs:
Deze activiteit is gratis
 
Locatie:

Van Praetbrug
1020 Laken
 
Informatie & inschrijvingen:
Denise De Boeck-Vergeylen
Tel.: 0476 85 73 50
E-mail: denise.vergeylen@telenet.be
 
Deze activiteit wordt georganiseerd door:
WF Neder-Over-Heembeek.

Omschrijving:
Op zaterdag 16 en zondag 17 september 2017 vinden de Open Monumentendagen plaats in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en op het grondgebied van de Stad Brussel.

Dit jaar draait alles rond het thema ‘Natuur in de stad’. Op het programma staan uiteraard parken, tuinen en squares, maar ook de relatie tussen architectuur en natuur. Daarnaast is er ook aandacht voor de aanwezigheid van natuur in gebouwen: van inspiratie voor decoratie tot het gebruik van natuurlijke materialen.
Afdeling Willemsfonds Neder-Over-Heembeek combineert cultuur met een sportieve uitdaging. We organiseren deze uitstap op de autoloze zondag en doen dit met de fiets! We zullen bij de hierna vermelde parken halt houden, en als de tijd en het weer het toelaten ook in tal van andere.

ELISABETHPARK
De 21 hectaren van het park bevinden zich op het plateau van Koekelberg. Het wandelpark strekt zich in de lengte uit en vormt een promenade die vergelijkbaar is met die in het Jubelpark.

OSSEGEMPARK
Vlakbij het Atomium ligt dit origineel stukje natuurschoon. De akoestiek is er uitstekend waardoor er ook regelmatig concerten worden gegeven.

PARKEN VAN ELSENE
Vroeger werd de Maalbeekvallei omkranst door vijvers. Twee daarvan bleven bewaard in Elsene, waar zij de ideale omgeving vormen voor schilderachtige wandelingen langs majestueuze bomen en art-nouveauhuizen. Niet ver hier vandaan bevinden zich de tuinen van de Abdij van Ter Kameren.

 

Facebook
 
Kom ook eens langs op onze Facebookpagina!