Terug naar de beginpagina

Van Vlaams dorp tot wereldstad
zoals verteld door René Coppens en opgetekend door Herman Mennekens en Johan Basiliades
 
Auteurs: René Coppens, Herman Mennekens en Johan Basiliades
 
Prijs: Dit boek is gratis te verkrijgen
 
Pagina's: 121
 
Jaar: 2014
 
Een uitgave van: Willemsfonds Ganshoren, Willemsfonds Brussels Hoofdstedelijk Gewest en Willemsfonds Schaarbeek-Evere-Sint-Joost
 
Omschrijving:
Van Vlaams dorp tot wereldstad – zoals verteld door René Coppens en opgetekend door Herman Mennekens en Johan Basiliades

“René Coppens is een goed verteller, die al lanceert hij zich in een lange omweg vol anekdotes en details over Pier en Pol, altijd wel een punt wil maken.” Herman Mennekens en Johan Basiliades besloten dan maar om al die verhalen die René hen bij een pint, op het voetbal, op de fractie in het Brussels parlement, op een receptie vertelt, uit te schrijven.”

Met op de achtergrond een dorp dat opgeslorpt wordt in een wereldstad, vertelt René Coppens vlot over zijn jeugdjaren in Ganshoren vlak na de oorlog, over de geschiedenis van de lokale politiek, grote en kleine geschiedenis, en over sport, over voetbal, over Crossing Ganshoren dat Crossing Schaarbeek werd. Zijn ploeg. Dit is het portret van een Willemsfondser én Nederlandstalige liberaal in de hoofdstad.

Met een voorwoord van Minister Guy Vanhengel.

Dit boek is een uitgave van het Willemsfonds Ganshoren, Willemsfonds Brussels Hoofdstedelijk Gewest en Willemsfonds Schaarbeek-Evere. U kan het bestellen door een mail te sturen naar gwenn.vandensteen@willemsfonds.be of door te bellen naar 02 218 44 88 (kantooruren).

 
Wettelijk depot: D/2014/4189/1
 
Te bestellen door een mail te sturen naar laura.beck@willemsfonds.be of door te bellen naar 02 218 44 88 (kantooruren).

Terug naar de beginpagina

 

Facebook
 
Kom ook eens langs op onze Facebookpagina!